Over ons

Bomenbieb.nl

Bomenbieb.nl is een nieuwe online bomengids met uitgebreide informatie en unieke foto's van Nederlandse boomsoorten, boomziekten, aantastingen en bijzondere bomen. De ideale site voor de boomliefhebber.

De site is gericht aan iedereen die iets met bomen heeft. In eerste instantie bedoeld als basis in de bomenkunde, maar ook voor professionals is de website een interessante bron van informatie.

De site is gebouwd op 3 pijlers. De verschillende boomsoorten vormen de belangrijke basis. Determinatie aan de hand van foto’s en een beschrijving van de kenmerken per soort zorgen er voor dat mensen wegwijs worden in de bomenwereld. Maar elke boomsoort heeft ook zijn bedreigingen, bijvoorbeeld in de vorm van schimmels, bacteriën en insecten. Deze ziekten en aantastingen worden aan de hand van foto’s en teksten beschreven. Tot slot vormen de bijzondere bomen een doorkijkje naar de topexemplaren van elke boomsoort in Nederland en daar buiten. Aan de hand van een beschrijving, foto’s en een locatiekaart wordt een ieder uitgenodigd om eens beter te kijken naar de levende monumenten om ons heen.

Over de oprichters

Bomenbieb.nl is opgericht door Simen Brunia en Bram van der Weerden. Beiden zijn werkzaam als boomtechnisch adviseur en hebben een grote passie voor bomen.


Simen Brunia

Boomtechnisch adviseur
Werkzaam bij Bomenwacht Nederland BV

Bram van der Weerden

Boomtechnisch adviseur
Werkzaam bij ETS boomexperts

Sinds 2014 ook actief voor Bomenbieb.nl:

Evelyn Derksen

Senior landschapsontwerper
Eigenaar van Plantschap

Ontwikkeling website

Bomenbieb.nl is in 2012 live gegaan. De website wordt sindsdien maandelijks aangevuld met nieuwe boomsoorten, boomziekten en monumentale bomen. De foto's op de website komen momenteel uit de eigen collectie van de oprichters van de website. De teksten worden geschreven door Simen Brunia, Evelyn Derksen en Bram van der Weerden. De technische realisatie van de website is uitgevoerd door Rongen Online Marketing.

Aanleveren van foto's

Wij krijgen regelmatig de vraag van bezoekers of zij foto's mogen aanleveren. Wij waarderen het enorm dat boomliefhebbers ons willen helpen, maar onze focus ligt voorlopig op het plaatsen van onze eigen collectie foto's. In de toekomst willen wij het onze bezoekers graag mogelijk maken om foto's en informatie toe te voegen aan de website. Wanneer het zover is zullen wij hierover berichten op onze Facebook-pagina.

Bronnenlijst

De informatie op Bomenbieb.nl is grotendeels gebaseerd op eigen kennis en ervaring van de oprichters van de website. Daarnaast zijn de volgende bronnen als naslagwerk gebruikt om de informatie te controleren en aan te vullen:

Boeken Websites

Contact

U kunt contact met ons opnemen via het contactformulier op Bomenbieb.nl.